Werkwijze

Ademtherapie

Ademtherapie is een zeer krachtige methode om dieperliggende emoties, overtuigingen, overlevingspatronen en trauma’s in je systeem te helen. Het brengt je op diep niveau in contact met wie je in wezen bent.

Liefdesdans

Tijdens de sessies over liefde leer je de dans doorbrenken van verlatingsangst en bindingsangst. Je leert waar deze angsten ten diepste vandaan komen en hoe je jezelf kunt helen. Dit is de doorbraak van liefdesbang naar liefdesvij: een gezonde liefdevolle relatie.

Familieopstellingen

In systemisch werk krijg je inzichten in je familiepatronen, hoe deze je hebben beïnvloed en hoe je hier op een respectvolle manier antwoord op kan geven. Zo bevrijd je jezelf van jou systeem, wordt je meer jezelf en sluit je anderen volledig in in je hart. Dit is de weg naar zelfrealisatie.

Karakterstructuren

Karakterstructuren geven inzicht in hoe je al als kind antwoord hebt gegeven op je omgeving. Hoe heb jij je gehecht, wat is daarin je kracht geworden en wat je valkuil. Door hier inzicht in te krijgen ga je meer begrip en compassie voor jezelf krijgen en bewustere keuzes maken die jou en anderen te diepste dienen.

Regressie

Regressie is een methode om je terug te brengen naar jou vroegste herinneringen. Dit kan helpen om onopgeloste problemen alsnog te helen. Het is een milde methode waarbij het niet nodig is een vervelende gebeurtenis of trauma volledig her te beleven maar in een zachte vorm de gebeurtenissen in je lijf en hersenen te transformeren en in een ander licht te zetten.

Voice Dialog

Voice dialog is een methode om met de verschillende delen in jezelf in gesprek te gaan. Het geeft de verschillende stemmen in jou de ruimte om zich te laten horen en de hoogste intentie daarvan te uitten. De verschillende delen zullen zo meer gaan samenwerken waardoor je je als een geïntegreerd geheel gaat voelen en duidelijk weet wie je bent en wat je wilt.

Transactionele Analyse

Transactionele analyse legt de egostructuren ouder, volwassene en kind in jou bloot. Door samenwerking tussen deze delen optimaal te laten werken kun je jezelf in alle situaties volledig zelf opvangen en zelfliefde geven. Zo kun je iedere situatie aan, de ander als aanvulling ervaren en jezelf als individu manifesteren.

Meditatie

Meditatie brengt je naar de kern die je in wezen bent. Voorbij je gedachten, overtuigingen, emoties en fysieke lichaam naar jou ‘goddelijke’ vonk. Hier maak je contact met de onvoorwaardelijke liefde die je in wezen bent, die je op ieder moment aan jezelf en aan de ander kan geven.

NLP

Neuro linguistisch programmeren is een methode die je helpt om op jou onbewuste laag via je zenuwstelsel en hersenen je nieuwe ‘programma’s’ aan te leren. Zo kun je met gemak andere keuzes maken en ander gedrag inzetten in je leven en je bestemming in dit leven realiseren.

Danstherapie

Door middel van dans en beweging kom je meer in contact met je lijf en de letterlijke en figuurlijke ruimte in jezelf. Je voelt hoe je door blokkades heen kan bewegen naar meer vrijheid. Je ervaart hoe je in jou dans jou eigen beweging kan maken en hoe je dit doorvertaald naar je dagelijkse leven.

TRE

Tension & Trauma Releasing Exercises. Door middel van deze oefeningen worden spanningen in spier en bindweefsel ontladen vanuit het autonomen zenuwstelsel en kalmeert op deze wijze het zenuwstelsel. Het lichaam keert terug in een staat van rust en balans.

Tantra

Tantra is een oosterse wijsheid die je leert hoe je je levensenergie optimaal kan inzetten. Een zachte methode die een diepe verbinding met jezelf en de ander brengt, zonder doel, enkel je eigen en elkaars aanwezigheid ervaren. Het brengt een liefdevolle stroming op gang die passie, energie en liefde genereert, die je kunt inzetten om je doelen in het leven te bereiken, om je relatie te verdiepen of gewoon meer van jezelf te houden.

Contact

Praktijk De Verademing - Helma Senden
Amersfoort - Utrecht
tel: +31-6-31698868
e-mail: info@praktijkdeverademing.nl
website: www.praktijkdeverademing.nl

Neem contact op