Adem

 Ademtherapie

Voor iedereen die toe is aan een werkelijke verandering op een diepere laag van zichzelf. Zoals we ademen, leven we… Door je adempatroon te veranderen kun je grote stappen zetten in je leven. We hebben, gezien deze druk, steeds meer behoefte aan onthaasten, rust en gewoon blij zijn. We zoeken meer en meer naar manieren om gezond te worden en te blijven. We letten op onze voeding en lichaamsbeweging. We zijn lid van een sportvereniging of gaan naar de sportschool, wandelen of dansen, maar één onmisbaar aspect in dit proces wordt veelal vergeten: de wijze waarop wij ADEMEN. Ademtherapie is een van de meest natuurlijke en effectieve zelfhelende systemen op aarde. 90% van de mensheid gebruikt slechts 30% procent van zijn ademcapaciteit. De meeste mensen krijgen veel te weinig zuurstof in hun bloed, wat vermoeidheid, ziektes en stress kan veroorzaken. Als je angstig bent, hou je je adem in. Je adem inhouden kost veel vitale energie. Je gevoelens worden stilgelegd en emoties onderdrukt. Je ademhaling is een goede indicator om blokkades in je lichaam te herkennen. Gedurende een ademsessie maak je kennis met de kracht van je ademhaling. Gesloten gebieden van je adem worden geopend. Op deze manier krijg je de kans om de onopgeloste emoties uit het verleden en de zorgen voor de toekomst los te laten. Je levensenergie, je kracht en je liefde gaan weer stromen.

De ademsessie

Tijdens een eerste sessie krijg je een persoonlijke ademanalyse. In deze analyse krijg je een beeld van hoe jij ademt, wat dit betekend voor jou fysieke energie, mentale gezondheid en emotionele balans. Een ademsessie activeert en opent jouw ademhalingssysteem en ademhalingspotentieel. Deze ademtechniek bestaat uit een actief gedeelte van 20-30 minuten en een passief gedeelte van 15 minuten. Tijdens het actieve gedeelte ga je verbonden ademhalen. Je gaat ervaren hoe het is om in 3 gebieden van je lijf te ademen: buik, middenrif en hart en hoe jij je eigen systeem kan openen.  

De oorzaak en de weg eruit

Via je adem begeleid ik je naar je onderbewuste. Ons bewustzijn behelst slechts 10%, dat betekend dat we 90% onbewust handelen. Op dit niveau zijn de antwoorden te vinden op je vragen. In je lijf liggen je patronen, je herinneringen en je trauma’s opgeslagen. Hier kunnen we de kernoorzaak van je huidige patronen en emoties terugvinden en transformeren.
u

Met welke vragen

 • ik heb inzicht in de patronen in mijn leven maar weet niet hoe ik ze moet doorbreken
 • ik ‘zou moeten loslaten’ maar weet niet hoe
 • ik wil graag meer energie, vreugde in mijn leven
 • ik wil springlevend worden
 • ik wil mijn trauma graag verwerken
 • ik wil graag mijzelf in mijn kern, mijn ziel ontmoeten
 • ik ben op zoek naar mijn levensdoel
 • En alle andere levensvragen die bij jou spelen…
De ademsessie was een wonderbaarlijke ervaring voor mij. Ik had meteen het volste vertrouwen in jou begeleiding en voelde me 100% geborgen, waardoor ik me volledig over kon geven. Ik heb zo’n enorme bulk aan emoties gevoeld en doorleeft totdat het op het einde als een bevrijding voelde. Alsof alle geblokkeerde emoties van de afgelopen jaren eindelijk eruit konden komen. Het voelde erna alsof alles weer vrij kon stromen in mij. 
Ik kon aan het einde van de sessie voor het eerst mijzelf in de armen nemen en mijzelf troosten en liefde voor mezelf voelen.
Het voelde als een wedergeboorte. Het heeft mijn hart en geest geopend. 
Anne

Het feit dat ik voor het eerst in mijn leven het gevoel had dat ik echt contact had met mijn ziel, is onbeschrijflijk.
Suzanne

Door de ademsessies heb ik mijn thema met seksuele grensoverschrijding kunnen verwerken. Ik kreeg er diepe rust voor terug.
Peter

Ik heb de kwaliteiten van Helma tijdens ademsessies mogen ervaren.

Mijn problematiek is van dusdanig orde dat je dit als heftig mag omschrijven.

Helma heeft mij via de ademsessies dichter bij mezelf gebracht en inzicht gegeven hoe ik hiermee mag omgaan.

Vooral de sessie met mijn moeder  is een onvergetelijk geweest voor mij; in haar leven is zij niet instaat geweest om mij de liefde te geven die ik als kind nodig had. Tijdens een ademsessie van Helma ging ik dit opnieuw beleven in mijn lichaam om te kunnen voelen wat er allemaal heeft gespeeld. Uiteindelijk kwam ik bij de ziel van mijn moeder uit en heb ik nog nooit zoveel liefde gevoeld van mijn moeder ondanks dat ik in mijn  hele leven er weinig tot niks van heb ondervonden.

Dit heeft mij enorm geholpen om te weten dat in sommige situaties mijn moeder in het leven niet meer voor mij kon doen, maar in deze ademsessie heb ik mogen ervaren wat een geschenk mijn moeder is geweest, voor mij een godsgeschenk.

Helma is in staat geweest om mij tot op dit niveau te begeleiden waar ik enorm dankbaar en blij voor ben.

Jos

“Kracht komt niet voort uit fysieke capaciteit, het komt voort uit een ontembare wil”; Mahatma Gandhi

Wees welkom en waag de sprong naar jouw kracht.

N

Wat levert het op

 • Een verademing voor je lichaam
 • Letterlijk meer zuurstof, ruimte en energie in je lichaam
 • Ontspanning; doordat je je emoties, overtuigingen en trauma’s hebt doorleeft, ervaar je rust in je systeem
 • Levensvreugde
 • Bestemming; doordat je dichter bij je kern komt, kun je contact maken met jezelf wie je werkelijk bent en wat jouw doel is in dit leven.

Contact

Praktijk De Verademing - Helma Senden
Amersfoort - Utrecht
tel: +31-6-31698868
e-mail: info@praktijkdeverademing.nl
website: www.praktijkdeverademing.nl

Neem contact op